20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAPANCA - SAKARYA

Şimdi de ODTÜ'lülere taciz

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde iki ay önce kürek şampiyonasına katılan Ankara Üniversitesi (AÜ) Kürek Takımı öğrencilerinin şort giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğramasının ardından bu kez ODTÜ Kürek Takımı’ndan beş sporcu, "Burada şort giymek yasak" taciziyle karşılaştı.

Öğrenciler, kendilerini takip ettiği anlaşılan grubun sataşmasına karşılık vermeyerek olayın büyümesini önlerken, sporcularıyla birlikte karakola giden Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi antrenör Aytufan Doğu, şikayetlerinin işleme konulmadığını öne sürdü. ODTÜ Kürek Takımı’nın isminin açıklanmasını istemeyen bir sporcusu da, yaşadıkları olayı, "Alışveriş merkezinden çıktık, arkamızdan birisi, ’Burada şort giymek yasak’ dedi. Dönüp baktık, 24-25 yaşlarında 5-6 kişi vardı. Bizi seyrediyorlardı. Önceki saldırı aklımıza geldiği için hiç yanıt vermedik" sözleriyle anlattı. Antrenör Aytufan Doğu ise, olay sırasında markette bulunduğunu, öğrencilerin olayı daha sonra kendisine aktardığını söyledi. Doğu, "İleride yine yolumuzu keseceklerinden korktuğum için karakola gittik. Polisle görüştüm. İlgilenmediler. Karakolda da korktum. Tamamen Yılmaz hocanın yaşadığı olay. Bir anda 25-30 kişi oluyorlar" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 09:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emin YILMAZ IP: 194.27.241.xxx Tarih : 7.08.2008 15:33:08

Özellikle Sapanca'yı kötülemek isteyen zihniyetin tekrarı yaşanıyor. İlk olarak yaşandığı belirtilen olayda 14-15 yaşındaki çocukları dövdüklerini ve bunun yüzünden tepki aldıklarını ötrbas etmeye çalışıyorlar. Onlardan istediğimiz tahrik edici hareket yapmasınlar, hoş gelip-hoş gitsinler, misafirimiz olsunlar.