19
Mayıs
2024
Pazar
SAPANCA - SAKARYA

Triatlon müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1.Uluslararası Sapanca Triatlon müsabakaları Sapanca İlçesi’nde start aldı. Müsabakalara Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan Karadağ, Ukrayna, Malta ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden 80’i yabancı 75’i Türk toplam 155 sporcu katıldı. Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılan müsabakaları çok sayıda vatandaş izledi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu, Türkiye’de ilk defa uluslararası bir triatlon organizasyonu düzenlediklerini organizasyonu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Atina Olimpiyatları’nda başarılı olan 3 sporcunun da katıldığı müsabakalar bir hayli çekişmeli geçti. İlk yarışmacılar olan yıldızlar kategorisinden bayanlar ve baylar önce 400 metrelik Sapanca Gölü parkurunu yüzerek geçtikten sonra 10 kilometrelik karayolu parkını bisiklet ile yarışarak devam ettiler. Yarışmacılar son olarak 2.5 kilometrelik parkuru koşarak yarışmayı tamamladı. Yıldızlardan sonra start alan genç erkek ve genç bayanlar 750 metrelik Sapanca gölü parkurunu yüzerek geçtikten sonra 20 kilometrelik Sapanca parkurunu bisiklete binerek ardından son etap olan 5 kilometrelik parkuru koşarak tamamladılar. Müsabakalarda son star alan Büyükler Büyük bay ve bayanlar 1500 metrelik Sapanca gölü parkurunu yüzerek geçtikten sonra 40 kilometrelik yolu bisikletle geçerek son etabı 10 km koşarak tamamladılar. Yarışlarda dereceye girenler ise şöyle:

Yarışlarda Yıldız Bayanlar kategorisinde, Türkiye’den 1. Fatma Bayırlı, 2. Çiğdem Gülgeç ve 3. Aybüke Demirbaş.

Yıldız Erkeklerde, 1. Georgi Tsankov (Bulgaristan) 2. O.Fevzi Saydam (Türkiye) ve 3. Alen Dragolov(Bulgaristan).

Genç Bayanlarda, 1. Elistratova (Ukrayna) 2. Selekova Olga (Rusya), 3. Tsilanoil İnna (Ukrayna), 4. Shlyalutenkun Galina (Rusya) ve 5. İpek Onaran (Türkiye)

Genç erkeklerde, 1. Polyanskı Ergenıy (Rusya), 2. Tutitin İvan (Rusya), 3. Naiden Trankov (Bulgaristan) 4. Stolan Zaykov (Bulgaristan) ve 5.Vutkoviç Vuk (Sırbistan Karadağ).
Büyük Bayanlarda, 1. Generalova Olga (Rusya) 2. Matvea Evınıa (Rusya) 3. Dımıtrı Ivaolga (Rusya)

Büyük erkeklerde, 1. Atina olimpiyatlarında dereceye giren Gushchenko Andsey (Ukrayna) 2. yine olimpiyatlarda dereceye giren Sysoel Igor (Rusya), 3. Malyshev Yulian (Rusya) oldu.
Müsabakların sonunda başarılı olan sporcuların ödüllerine AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci, AK Parti Aksaray Milletvekili Metin Açıkgöz, Sakarya Valisi Cahit Kıraç verdi.
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu Vali Cahit Kıraça müsabakaya katkılarından dolayı bir plaket verdi. Öte yandan müsabakalarda başarılı olan sporculara organizasyon komitesi tarafından toplam 5 bin dolar ödül verildi.

iha-sapanca
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 10:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?