19
Mayıs
2024
Pazar
SÖĞÜTLÜ - SAKARYA

Silahlı saldırıya 16 yıl hapis

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (SEDAŞ) bağlı Söğütlü İşletmesi’nin Şefi Hüseyin Yıldızbayrak’ı makamında silahla vurarak yaralayan Hakan Çetinkaya, 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya’nın Söğütlü İlçesi’nde 10 Aralık 2002 tarihinde meydana gelen olayda, SEDAŞ Söğütlü İşletme Şefi Hüseyin Yıldızbayrak (45), elektrik borcu nedeniyle Hakan Çetinkaya ile tartışmış ve Çetankaya tarafından silahla bacağından vurulmuştu. Olay sonrası Yıldızbayrak, sol ayağı bileğinden kesilerek sakat kalmıştı.

Adapazarı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada mahkeme heyeti, Hakan Çetinkaya’yı "Ruhsatsız tabanca taşımak ve etkili eylem" suçlarından toplam 16 yıl 6 ay ağır hapis cezası ve 435 milyon lira da para cezasına çarptırdı.

Mahkemeye koltuk değnekleriyle gelen Hüseyin Yıldızbayrak ise kararın Yargıtay tarafından da onaylanmasının ardından maddi ve manevi tazminat davası da açacağını söyleyerek, "Beni görevim nedeniyle vurdu. Çünkü bu kişinin bulunduğu restoranın elektriğini kesmiştim. Benim sakat kalmama da neden oldu. Şimdi ondan beni sakat bırakmasının bedelini de alacağım" dedi.

MEHMET KARAKAŞ SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 17:12:06
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?