20
Mayıs
2024
Pazertesi
TARAKLI - SAKARYA

2007-2008 yılı değerlendirme toplantısı

Her ay değişik bir ilçede gerçekleştirilen 2007-2008 yılı eğitim-öğretimi değerlendirme toplantısının 7.'si Taraklı ilçesi Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve şube müdürleri, Taraklı Kaymakamı Hasan Sazkaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Mahmutoğlu ile öğretmen ve öğrenci temsilcileri katıldı. 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, "Bu toplantıda okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarımızdan çağ nüfusuna göre okullaşma oranları, okullarımızla ilgili olarak yatırım, donatım, OKS, ÖSS durumları, taşımalı eğitim gibi her türlü konuyu görüşeceğiz. Amacımız problemleri yerinde tespit etmek, çözüm gerçekleştirmek" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Mahmutoğlu ise ilçedeki okular hakkında bilgi verdi. Mahmutoğlu, "Ülkemizin kalkınmış ülkeler arasında yerini alabilmesi, halkımızın Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine erişebilmesi, eğitimde katedebileceğimiz başarılarla mümkün olacaktır. Bu gerçekten hareketle eğitimin kalitesinin artırılması yönünde ilçemizde yapılan çalışmalar okul öncesi eğitimin gerekli olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu. 

Mahmutoğlu, 2007 yılı ÖSS'de Taraklı Lisesi'nin elde ettiği Türkiye 3.'lüğünün kendilerini gururlandırdığını da ifade ederek, başarının artarak devam etmesi için çalışacaklarını belirtti. 

Vali Hüseyin Atak da, yapılan toplantılarının büyük faydasının olduğunu kaydederek, "Bu toplantılar sonunda çıkan sonuca göre eğitimde neler yapmamız ve ne gibi tedbirler almamız gerektiğini tespit edeceğiz. Sakarya'da eğitimdeki başarıyı daha yukarılara çekmeliyiz. Sakarya'yı ilk 10 il içinde görmek istiyorum" dedi. 

Bu konuda milli eğitim müdürlerine büyük görev düştüğünü söyleyen Atak, “Bizler okul öncesi eğitimin önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Öğretmenler geleceğimizin teminatı olan değerli yavrularımızı en iyi şekilde eğitmenizi istiyorum. Taraklı Lisesi'nin Türkiye 3.'cüsü olması gurur verici. O halde neden Sakarya tarım ve sanayide olduğu gibi eğitimde de Türkiye sıralamasında üst sıralarda, ilk 10 içinde olmasın? Bu konuda hepimizden gayret bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 16:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?