31
Mayıs
2024
Cuma
TARAKLI - SAKARYA

Harabe ev tehlike saçıyor

TARAKLI’DA VİRANE EV TEHLİKE SAÇIYOR

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde sahipleri öldükten sonra terk edildiği için yıkılmak üzere olan ev, tehlike oluştururken sokak sakinleri, evin yıkılmasını istiyor.

Taraklı İlçesi, Ulucamii Mahallesinde Hamam Sokakta bulunan boş bir ev mahalle sakinlerine korkulunu günler yaşatıyor. Evde yaşayan yaşlı çift öldükten sonra harabeye dönen ev her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Her gün bir bölümünde kopmalar olan ve yola doğru eğilen ev nedeniyle vatandaşlar sokaktan geçmeye korkar hale geldiler. Çıkmaz sokakta oturdukları için bu virane evin önünden geçmek zorunda kalan vatandaşlar, evin bir an önce yıkılmasını istiyorlar.

Evin hemen yakınında bulunan evlerdeki çocuklar da oynayacak başka bir yer olmadığı için sokakta tehlikeye rağmen bu evin altında oynuyorlar.

85 yıldır bahsedilen sokakta yaşayan Muzaffer Gezer (96), evin önceleri sağlam olduğunu belirterek, "Evde yaşayan yaşlı çiftin ölmesiyle birlikte ev sahipsiz kaldı. Yaklaşık 25 yıldır boş olan ev, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu. Bizim sokağımız çıkmaz sokak olduğundan biz buradan geçiyoruz, çocuklarımız da sürekli burada oynuyor. Bu nedenle ev büyük tehlike saçıyor. Ev yıkılacak diye çok korkuyoruz. Ev sahiplerinin evi mutlaka yıktırması lazım" dedi.

TARAKLI’DA VİRANE EV TEHLİKE SAÇIYOR
TARAKLI’DA VİRANE EV TEHLİKE SAÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 12:18:03
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 18:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?