30
Mayıs
2024
Perşembe
TARAKLI - SAKARYA

Belediye işçilerinin yüzü gülüyor

Taraklı Belediyesi'nde norm kadroya geçen işçiler, Hizmet-İş Sendikası'na üye oldu. Belediye ile sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hizmet-İş Sendikası, Taraklı Belediyesi'nde örgütlendi. Bu kapsamda belediye ile Taraklı Belediyesi arasında toplu sözleşme imzalandı. Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü, sendikanın Sakarya'da bulunan 40 belediyenin 35'inde örgütlü olduğunu belirterek, "Amacımız, tüm belediyelerde örgütlenmek, işçilerimizin haklarını korumaktır. Taraklı Belediyesi'nde gerçekleştirilen görüşmelerde işçilerimiz ilk defa sosyal haklardan yararlanmaktadırlar. Yapılan görüşmelerde Taraklı Belediyesi'nin ve yörenin durumunu göz önünde bulundurduk arkadaşlarımızın yasal güvencesi olan 4857 yasanın ilgili maddelerinden bundan sonra yararlanacaklardır. İmzamız işçilerin kararıdır.Arkadaşlarımıza sorduk onaylandı ve bizde başkanımızla el sıktık" dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da yaptığı açıklamada, "Taraklı Belediyesi'nde 37 memur ve işçi kadrosu mevcuttur. Yapılan toplu sözleşmede belediye işçimizin ilk defa sendikal haklardan faydalanacak olması bizleri çok mutlu etti.Yapılan sözleşme işçilerimiz için hayırlı olsun" dedi.

Şube Başkanı Kütükçü, Taraklı Belediyesi işçilerinin sendika haklarını elde etmeleri ve sosyal haklardan yararlanması için görüşmelerde katkı sağlayan Başkan Özkaraman'a teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 11:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?