19
Mayıs
2024
Pazar
TARAKLI - SAKARYA

Enginar üreticileri bilgilendirildi

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi Şube Müdürlüğü ve Taraklı İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantıda, enginar üretimi ve yetiştirilmesi konusunda çiftçilere bilgi verildi.

Kaymakamlığın toplantı salonunda düzenlenen toplantıya enginar yetiştiricileri büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü İsmail Kaya, Türkiye’de enginar tüketiminin yurt dışına göre düşük olduğunu söyledi. Enginarın turistik yerlerde ve otellerde tüketildiğini ifade eden Kaya, enginarın bünyesinde bulunan ciarin adlı maddenin karaciğer, safra kesesi, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasında faydalar sağladığını kaydetti. Enginar yetiştirme konusunda üreticileri bilgilendiren İsmail Kaya, özellikle toprağın enginar dikimine başlamadan önce gübrelenmesi gerektiğini belirterek, teknik bilgiler verdi.

Dikimlerin Marmara Bölgesi’nde Mart-Nisan veya Ekim-Kasım aylarında fide dikimi yapılmasının faydalı olduğunu söyleyen Kaya, yağmur durumuna göre enginarın sulanması gerektiğini ve enginarın yetiştiğinde belli usuller içerisinde kesilmesi gerektiğini vurguladı. Pazarlama konusunda bilgiler veren Kaya, Taraklı’da enginar üretiminin giderek arttığını, bu nedenle bir kooperatif veya birlik kurulmasının üreticiler için daha sağlıklı olacağını ifade etti.
Toplam 150 dönüm alanda 70 enginar yetiştiricisinin bulunduğu Taraklı’da eğitim toplantılarının daha sonraki günlerde de yapılacağı bildirildi. Bu arada üreticiler de bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu söylediler.

sakarya
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 13:31:54
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?