26
Mayıs
2024
Pazar
TARAKLI - SAKARYA

Hastane binası kaderine terk edildi

TARAKLI DEVLET HASTANESİ BİNASI ÇÜRÜYOR

Demokratik Sol Parti (DSP) Taraklı İlçe Başkanı Nevzat Akay, hizmete açılmayan Taraklı Devlet Hastanesi hizmet binasın bir türlü Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) devredilmemesi ne tepki gösterdi.

Akay, yaptığı açıklamada Taraklı' da inşaatı tamamlanmasına rağmen bir türlü açılışı yapılamayan 30 yataklı devlet hastanesinin ilçeye açılması düşünülen SAÜ'ye bağlı Meslek Yüksek Okulu için devri konusundaki düşüncelerin gerçekleşmesinin uzadığını söyledi.

Taraklı Devlet Hastanesi binasının kaderine terk edildiğini ifade eden Akay, “Hastane tamamlandı. İçerisine birçok hastane malzemeleri yerleştirildi. Açılışı gerçekleşmeyince daha sonra yaşanan gelişmelerde devlet hastanesi binasının Taraklı' da açılması düşünülen SAÜ'ye bağlı Meslek Yüksek Okuluna devredilmesi ve Yüksek Okul açılması gündeme gelmiştir. Ancak devir bir türlü gerçekleşmedi” dedi.

Akay, devlet hastanesi binası içerisindeki başta morg malzemeleri olmak üzere mutfaktaki tüm eşyaların sökülerek başka hastanelere taşındığını belirterek, “İlçeye gerçekten Meslek Yüksek Okulu açılması düşünülüyorsa geçici olarak barakalarda da öğrenciler eğitim görebilir. Bütün uyarılarımıza rağmen yıllarca kaderine terk edilmiş halde duran hastane binası ile ilgili gelişme yaşanmamıştır” diye konuştu.

TARAKLI DEVLET HASTANESİ BİNASI ÇÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:32:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 15:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?