19
Mayıs
2024
Pazar
TARAKLI - SAKARYA

Sakarya Taraklı görücüye çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen bir programla, Sakarya'nın Taraklı İlçesi turizmcilere gezdirildi.
Geziye çok sayıda turizmcinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, İl jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Taraklı Kaymakam Vekili Fatih Sevinç ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Çok sayıda Osmanlı dönemine ait tarihi evin bulunduğu ilçeyi turizmcilerle birlikte gezen Müsteşar İsen, Taraklı'yı turizme kazandırmak istediklerini belirterek, "Osmanları evlerini ve konaklarını restore ederek, ziyarete açmak istiyoruz. Ancak öncelikli olarak ilçenin eksikliklerini gidermemiz gerekiyor. Bakanlık olarak ilçedeki altyapının yenilenmesi gerektiğini gördük. Ardından ise kalacak yerler tesis edilecek. Taraklı'yı da Safranbolu gibi turizme kazandırmak için çalışacağız" dedi.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da, ilçenin turizm cenneti olması için belediye olarak kendilerinin de tüm imkanları seferber edeceklerini kaydetti.
SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 22:52:25
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?