24
Mayıs
2024
Cuma
TARAKLI - SAKARYA

SATSO Meclisi Taraklı'da toplandı

SATSO'DAN TARAKLI İLÇESİNE ZİYARET

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu üyeleri Taraklı ilçesini ziyaret etti.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz'i ziyaret ettiler. Kaymakam Temiz, SATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek ilçenin ekonomisinin temel dayanağının tarım ve hayvancılık olduğunu tarımda alternatif ürünlerin yetiştirilmesine destek vererek hayvancılığın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Kaymakam Temiz, ayrıca ilçenin eğitimde gelişme içerisinde olduğunu belirterek ilçenin daha da gelişebilmesi için Sakarya Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulunun açılması gerektiğini kaydetti.

SATSO Başkanı Aktuğ, Kaymakam Temiz'e ziyaretin anısına plaket takdim etti. SATSO heyeti daha sonra Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, ilçenin turizm potansiyeli olan tarihi evlerin ve sivil mimari özellik taşıyan eserlerin ne yazık ki iyi değerlendirilemediğini ve Taraklı'nın turizmden hak ettiğini alamadığını belirterek ilçedeki turizm girdisinin artırılması ve iç turizmin canlandırılması için özellikle tarihi evlerin restorasyonunun tamamlanması gerektiğini söyledi. Başkan Özkaraman, termal turizmi içinde Kilhamamı mevkiinde yapılan sıcak su sondajının da gelecek için umut vaat ettiğini kaydetti. Başkan Akgün Altuğ Başkan Özkaraman'a ziyaretin anısına plaket takdim etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Taraklı' da devam eden restorasyon çalışmaları ve yapılması düşünülen termal yatırımlarının hayata geçmesi durumunda bu ilçedeki olumlu gelişmelerin Sakarya ekonomik hayatına pozitif yönde ve önemli ölçüde katkı yapacağını ifade etti. Altuğ, ayrıca kurumlar arası işbirliğinde turizm platformunun çalışmaları içerisinde SATSO olarak her zaman üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

SATSO heyeti daha sonra ilçede devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. SATSO Başkanı Akgün Altuğ her hafta yaptıkları meclis toplantısını ilk kez bir ilçede gerçekleştirdiklerini söyleyerek “SATSO Meclisi olarak Taraklı' da toplantı yapmaktan çok mutlu olduk” dedi.

SATSO'DAN TARAKLI İLÇESİNE ZİYARET
SATSO'DAN TARAKLI İLÇESİNE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:57:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 11:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?