23
Mayıs
2024
Perşembe
TARAKLI - SAKARYA

Taraklı'da şehitlere vefa

Taraklı İlçesi Geleneksel Kültür Doğa şenlikleri ve 10. Hıdırlık Pilavı etkinlikleri düzenlenen törenlerle başladı.

İlçe merkezindeki belediye parkında gerçekleştirilen açılış törenlerinde ilçe kaymakamı vekili Hasan Göç Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman kürsüye gelerek, "Bu yıl 10.’sunu gerçekleştirdiğimiz şenliklerimizin asıl amacı Taraklı’yı ülkenin dört bir yanına tanıtmak ve turizm şehri olma yolunda önemli bir tanıtım vesilesi olması için gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl daha çok kültür ve sanat ağırlıklı program nedeniyle hazırladığımız etkinliklerde ayrıca vatandaşlarımız müzik tiyatro gibi sanat ağırlıklı programlarla hoşça vakit geçireceklerdir" dedi.

Önümüzdeki yıllarda şenliklerin daha eksiksiz daha geniş yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Özkaraman katılanlara teşekkür etti. Taraklı ilçe kaymakam Vekili Hasan Göç ise şenliklerin eksiksiz ve güzel bir şekilde geçmesi dileğinde bulunarak katılanlara teşekkür etti.

Programın daha sonraki bölümünde yazar Mustafa Yazgan’ın şehir mimari ve insan konulu konferansı gerçekleştirildi. Mustafa Yazgan konferansa katılanlara Taraklı’nın gerçekten önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu değerlerin kıymetini Taraklı’nın güzel insanlarının çok iyi bildiğini ve asırlardır iyi muhafaza ettiğini söyledi.

Bu değerlerin yavaş yavaş toplumun her kesimine coğrafyanın her yerine duyurma çabaları başladığını belirten Yazgan, "Taraklı’daki mimari yapı Osmanlı’nın en güzel dokusunu ortaya koymaktadır. İnsanları kültüründen hiçbir şey kaybetmemiş örf adet ve ananelerini olduğu gibi korumaktadır. Taraklı halkından ricam bu güzellikleri olduğu gibi bugünkü gibi korumanız gerekiyor. Yeni nesillere aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

8 Ağustos 1996 yılında Adana ilinde görev yaparken görevi başında şehit olan emniyet amiri M. Nuri Kocabıyık’ın adı Belediye meclisi kararı ile Belediye Parkı’na verilmesi sebebiyle şanlı Türk bayrağı, şehidin kardeşi Salih Zeki Kocabıyık’a İlçe Kaymakam Vekili Hasan Göç tarafından verildi.

Bilecik Valisi Ayhan Çevik’in koruma görevlisi iken bir kaza sonucunda şehit olan Fatih Esin Ertürk’ün adı ise şu an proje aşamasında olan ve evinin karşısında yapılacak olan parka verileceği ifade edilerek şehit polisler rahmetle anıldı. Daha sonra kültür evinde açılışı yapılan bez dokuma röleve çalışmaları ve Taraklı konulu suluboya resim sergisi davetliler tarafından gezildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 13:33:47
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?