23
Mayıs
2024
Perşembe
TARAKLI - SAKARYA

Taraklı'da tarihi iddia

Taraklı'da bulunan ve uzun zamandan beri boş olan evde, Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kaldığı iddia edildi.

Taraklı İlçesi Ulu Cami Mahallesi Hamam Sokak No 23’te bulunan ve uzun zamandan beri boş olan eski evde Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 15 gün kadar kaldığı iddia ediliyor. Mimarisi eski olan ve kapısında ay yıldız bulunan tarihi ev uzun zamandan beri boş. 15 yıldır eski evin boş olduğu öğrenilirken, evde yaşan bir kadının iddiaları İstanbul’da yaşayan torununa anlattığı belirtiliyor.

İddialar üzerine Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, eski evin bulunduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Özkaraman iddiaların kısmen doğru olabileceğini, Kurtuluş Savaşı yıllarında Taraklı ve Geyve bölgesine düşmanların giremediğini söyledi.

Başkan Karaman, "Yöremize Kurtuluş Savaşı yıllarında düşmanın girmediğini biliyoruz. Bu nedenle ilçemiz o yıllarda çok sakin bölge olduğundan dolayı Atatürk annesini getirmiş olabilir. Kapıda ay yıldız var. Bu da çok önemli bir işaret olabilir. Tarihçilerle görüşüyoruz. Evin oldukça güzel bir mimarisi var. İddiaların doğru olması bizi de mutlu eder. Bu evde hayatını kaybeden yaşlı kadının bu iddiaları torununa anlattığı söyleniyor. Ben de iddiaları araştıracağım" dedi.

İlçede yaşayan vatandaşlar da ilçede çok sayıda tarihi yapı olduğunu, Atatürk’ün annesinin kaldığı evin de ilçede çıkacak olmasının kendilerini sevindireceğini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 12:59:15
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 14:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?