31
Mayıs
2024
Cuma
TARAKLI - SAKARYA

Tarihi evde yemek keyfi

Sakarya Kültür ve Turizm konseyinin düzenlediği gezi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen Taraklı ilçesine geldi.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ve beraberindekileri Taraklı girişinde Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman karşıladı. Gezi heyeti önce Taraklı ilçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Karagöl yaylasına giderek incelemelerde bulundu. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman heyete Karagöl yaylasının iklim ve coğrafi özellikleri ile ilgili bilgi verdi. İlçe merkezine gelen heyet restorasyonu tamamlanan Sakarya Valiliği Konuk evini gezdiler. Prof. Dr. Mustafa İsen burada yaptığı açıklamada, "Kültür Bakanlığı Sakarya Valiliği Özel İdaresi Taraklı Kaymakamlığı ve Belediyesi el ele vererek bu otantik yapıyı kurtarma noktasında bir gayret sarfedildi. Ben inanıyorum ki görülenlerden sonra artık bu binalar böyle kalmaz. Kültür Bakanlığı burada ki tarihi evlerin her birinin röleve projelerini sağladı. Röleveleri çıkarılmış durumdadır. Bir kısmına ciddi şekilde hibe kredisi sağlandı. TOKİ yüzde 4 faizle yapılanma kredisi veriyor. Ölü fiyatına giden bu binalar artık değer kazandı" dedi.


Taraklı Belediye Başkanı Tacattin Özkaraman ise Taraklı'ya büyük katkıları olan İsen'e teşekkür ederek, bütün tarihi evleri onararak turizme kazandıracaklarını söyledi. Geziye katılan misafirlere Yunuspaşa Çarşısındaki restorasyonu tamamlanan tarihi evde yöresel yemek ikramı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?