19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polise silahlı saldırı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde iki grup arasındaki kavgaya müdahale etmek isteyen polise silahlı saldırı düzenlendi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert ve bir polis memurunun yaralandığı olayın ardından gözaltına alınan 8 kişinin evlerine operasyon düzenlendi.
 
Alınan bilgiye göre, Hıdırağa Mahallesi'nde oturan T.D. ve O.K. isimli şahıslar, kendi arasında tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerinin yakınında bulunan Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, yanına bir ekip alarak bölgeye geldi. Kavgaya müdahale etmek isteyen polis ekibinin üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert yüzüne isabet eden saçmalarla yaralandı. Bir polis memuru da eli ve karın bölgesinden yara aldı. Silahlı saldırının ardından grubun üzerine giden polis ekipleri, aralarında bir çok suçtan sabıkası bulunan T.D.'nin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Gerginliğin yaşandığı bölgeye, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Robocoplar, gözaltına alınan şüphelilerin evlerini didik didik aradı. Evlerde yapılan aramalarda, 6 pompalı tüfek, 2 tabanca, yüklü miktarda fişek, çalıntı bir otomobil ve bir evin bahçesinde ekili vaziyette Hint Keneviri ele geçirildi. Mahalleli, arama yapan polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Operasyon, yaşanan gerginliğin ardından sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 16:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?