17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Baraka operasyonu

Tekirdağ-Hayrabolu-Muratlı çevre yolunda kurdukları çadırlarda yaşayan göçebe vatandaşlar, emniyet ve zabıta ekipleri tarafından kaldırılarak uzaklaştırıldı. Kurdukları çadırvari barakalar da iş makineleriyle yıkıldı.

Yapılacak yol genişletme çalışmaları, trafik için tehlike arz etmeleri, çevrede bulunan vatandaşların 'fuhuş ve hırsızlık yapılıyor' şikayetleri nedeniyle başlatılan, asayiş ve önleyici hizmetlerden 7 ekibin güvenlik tedbiri aldığı uygulamada herhangi bir olay yaşanmazken, göçebe vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterdi. Ancak emniyet yetkililerinin kararlı tutumları sonucunda şahıslar at arabalarıyla yol kenarlarından çıkarıldı. Göçebe vatandaşların kurdukları barakalar da iş makineleriyle yıkıldı.

Özellikle şehir dışından gelip de yol kenarlarına yerleşen ve meydana gelebilecek trafik kazalarında büyük tehlike arz eden göçebe vatandaşlar daha önce de birçok kez bulundukları yerden kaldırılmış; ancak tekrar aynı yerlere gelip yerleşmişlerdi. Son yapılan uygulamayla birlikte kaldıkları yerler tamamen boşaltıldı, çöpler de makineler tarafından kamyonlara yüklenerek götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 17:14:19
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 15:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?