19
Mayıs
2024
Pazar
MALKARA - TEKİRDAĞ

Kaynak ustasının eserleri

Tekirdağ Malkara’da kaynakçılık yapan 2 çocuk babası Ekrem Özavcı, yaklaşık 3 yıldan beri ressamlığa merak sardığını belirterek, "Aslında çocukluğumdan beri resim yapma merakım vardı. Ancak bir süre önce ciddi bir rahatsızlık geçirdim ve uzunca bir süre evden dışarı çıkamadım. Canım sıkıldı, bir şeylerle uğraşarak zaman geçirme isteği beni resim yapmaya yöneltti. Tuvalleri kendim hazırladım. Boya ve diğer malzemeleri kırtasiyelerden aldım ve resim yapmaya başladım" dedi.


Gazetelerde, kitaplarda ve dergilerde hoşuna giden resimleri yağlı boyayla tuvallere işlemeye başladığını söyleyen kaynak ustası Ekrem Özavcı’nın ilginç bir özelliği de, kibrit çöplerinden 1 santimetrelik tuvallere ancak büyüteç ile görülebilen yağlı boya resimler yapması.
1 santimetrelik tablolarını büyüteçle gösteren Özavcı, "60’ı aşkın yağlı boya tablo yaptıktan sonra, ’her şeyin minyatürü oluyor da, resimlerin niye olmasın’ diye düşündüm ve kibrit çöplerinden hazırladığım tuvallere resimlerimi işledim. Ancak çok zor ve yorucu bir iş. Küçücük alana, büyük resimlerin minyatürünü yapmak son derece hassasiyet isteyen bir iş. Bir milim dahi kaçırdığınız zaman resim bozuluyor. Ancak azimle ve hassasiyetle uğraşarak 1 santimetrelik tuvallere de resim yapmayı başardım" diye konuştu.


Evinin her tarafını yağlı boya tablolarla dolduran ve bu yüzden eşinden zaman zaman azar işittiğini söyleyen kaynak ustası Özavcı’nın nü çalışması da var. Resim yapmanın çok masraflı bir iş olduğunu, artık masrafları karşılamakta güçlük çektiğini söyleyen Özavcı’nın en büyük hayali, yaptığı tabloları sergileyerek artık bu işten para kazanmak.

iha-tekirdağ
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 14:30:44
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 16:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?