17
Mayıs
2024
Cuma
MALKARA - TEKİRDAĞ

Malkara’nın sorunları dosyası Başbakanda

Malkara Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Kiremitçi ilçenin sorunlarını içeren bir dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Bir dizi açılış ve incelemelere katılmak üzere geldiği Çerkezköy’de partililer ile görüşen Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan sorunların giderilmesi için gerekli çalışmayı yapacaklarının mesajını verdi. Özellikle ekonomiye yönelik her türlü kalkınma hamlesinin ciddi takipçileri olacaklarını söyleyen Başbakan, bu konuda tüm birimlere gerekli yardım ve kolaylığı sağlayacağını vurguladı.

Ülke genelinde işsizliğin önlenmesi ve göç dalgasının durdurulması için herkesi yatırım yapmaya çağıran Başbakan, Trakya’da yapımları devam eden organize sanayi bölgelerinin başarılı olmaları için gereğinin yapılacağını söyledi. Ak Parti hükümeti olarak son dönemde ekonomik normalleşmenin yanı sıra iyileşmenin de etkisini gösterdiğine değinen Erdoğan; “Ülkemize yabancı sermaye 1.5 milyar dolar olarak ilk defa yatırım olarak son 6 ayda giriş yapmıştır. Bin 500 dolar altındaki 38 vilayetimizde yatırımlar devam edecektir. Şu anda vergi reformu paketi hazırlıyoruz. Biz iş verinin güçlü olmasından yanayız. Bunun yanında vergi ve SSK da kolaylık sağlayacağız. Teşvik yasaları ile Türkiye’de istikrar ortamı artarak devam edecektir.” Dedi.

Malkara Ak Parti ilçe başkanı Ercan Kiremitçi ve yönetim kurulu üyeleri ilçenin ekonomik durumunun düzelmesi için ihtiyaç duyulan bazı eksiklikleri bir rapor olarak Başbakan R.Tayyip Erdoğna’a sundu. Başta organize sanayi bölgesi olmak üzere , açılması muhtemel Trakya üniversitesinin fakültesinin ilçeye kazandırılması, devlet hastanesinin kadro ve cihaz ihtiyaçlarının karşılanması gibi taleplerini yazılı bir dosya şeklinde Başbakana sunan Ercan Kiremitçi en kısa sürede olumlu cevap alacaklarını umduğunu belirtti. İlçe başkanı Ercan kiremitçi imzası ile sunulan dosyada Malkara’ya yapılması gereken yatırımlarda şu ayrıntılar da yer aldı; “1991 yılında kuruluşu yapılan Malkara Organize Sanayi Bölgesi şu anda arsa bedelleri ödenerek alt yapı çalışmalarının %65 i bitmiştir. Fabrika bacalarını tüttürecek yatırımcı aranmaktadır. 22/12/2003 tarihinde bakanlığa müracaat edilerek organize sanayi bölgesinin Endüstri Bölgesine dönüştürülmesi istenmiştir. Buraya yatırım yapacak müteşebbislerin gönderilmesi için gereğinin yapılmasını.

İlçemizde bulunan Trakya Üniversitesi’ne bağlı Malkara Meslek Yüksek Okulunun toplam 4350 m2 inşaat alanı olan binaları bitmiştir. Öğretime açılabilmesi için ünitelere uygun olarak iç tesisatının yapılması için Devlet Planlama Teşkilatından 1.300.000.000.000 TL ( Bir trilyon üç yüz milyar TL) ödenek istenmiştir. Bu ödeneğini ivedilikle çıkarılmasını.

Malkara ve köylerine sağlık hizmeti veren Malkara Devlet Hastanesi yeni ek binasına rağmen kadro ve cihaz yokluğundan yeterli hizmeti verememektedir. Yine teşkilat olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde sağlık alanında ki ihtiyaçlarımız şu şekilde tespit edilmiştir.
Kadro İhtiyaçlarımız; Çocuk Hastalıkları uzamanı , İç Hastalıkları Uzmanı, Nöroloji Uzmanı, Anastezi ve Rehabilitasyon uzmanı, Cildiye uzmanı olmak üzere her branştan bir adet doktor. Yine aynı konu başlığında cihaz ihtiyaçları olarak; Göz ameliyat mikroskobu, Fokoemülsifaksiyon cihazı, Röntgen Cihazı, Ultrasonografi Cihazı, Atroskopi Cihazı ve Tomografi Cihazlarından eksik olup acil olarak tedarik edilmesi istenmiştir.

Malkaram.com
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 16:09:39
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 16:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan SÖNMEZ IP: 81.213.111.xxx Tarih : 14.09.2005 15:01:23
Çok Değerli Malkara Akp İlçe Başkanı, Malkara için birşeyler yapma çabası içerisinde olmanız beni olduğu kadar Tüm Malkaralıları da Mutlu edecektir, Türkiyede 1927 tane ilçe var, bizim ilçeye sıra gelene kadar, gün ola harman ola, Kendi İlçemizden bir o kadar millet vekili çıkardık, ve onların bir faydası olmadı, bırakın Başbakanın nasıl faydası olur, Ben Hatırlıyorum da, Afyona gitmiştim yıl 2000 ve böyle bir tabela vardı, Türkiyenin Umudu, Afyonun Gururu diye, ve yollar asfaltlanıyor, kaldırımlar yenileniyor, ve ayyon yeni bir kimliğe bürünüyordu, İşte vel hasıl, Millet vekili olmak yetmiyor arkadaşlar, Ya Bakan Olacaksın, yada Başbakan, Yada İktidar Partinin Belediye Başkanı, Olmaz Dostlarım bu düzen ve gericilik bozulmaz, Ben 27 yaşında bir siyasi partini 350 bin nüfuslu ilçesinde İlçe Başkanlığı yaptım ve siyasetin nasıl ve ne demek olduğunu çok iyi bilirim, Yinede Akp li arkadaşımın yanında ve destekcisi oluruz, Biz kendi başımızı kendimiz kaşıyacaz sayın Başkanım. Saygılrımla.