23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Haftasonu tatil bölgesi

Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, damakta tat bırakan lezzetleriyle Marmara Ereğlisi farklı bir tatil vaat ediyor. Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi İstanbul'a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile hoş bir haftasonu geçirebilecek ideal tatil beldelerinden. Sahil şeridinde oluşan ilginç kaya yapısı uzayda bir başka gezegende olduğunuz hissine kapılmanıza neden olacak kadar etkileyici.

Açık hava müzesi görünümündeki bölgedeki kayalara halk arasında ''Kına Taşı'' deniyor. Ördek kafası, köpek, kaplumbağa veya tekerlek biçimli taşların yanısıra ''Güngörmez Mağarası'', dehliz ve galeriler ilginizi çekecek.

Eskiden denizden gelen korsan baskınlarında gözetleme kulesi vazifesi gören kalıntılar, kaya oyukları arasına yuva yapan kerkenez kuşları bakir bölgede doğaseverleri olduğu kadar fotğraf ve video tutkunlarını da memnun ediyor.
Bu ortamdan olta balıkçılığı ise bir başka seçenek. Yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi yazın İstanbul ve Trakya'nın birçok yerinden gelen ziyaretçilerle dolarken Marmara Ereğlisi, yerleşim alanı sahil bantındaki lokantalar cafe ve yürüyüş alanları konukları ağırlıyor.

HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 11:42:29
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?