19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Yalova'da tiyatrolar günü etkinlikleri

Yalova Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü, bir hafta boyunca ünlü tiyatro sanatçılarının katılacağı faaliyetlerle kutlayacak.

Ünlü oyuncu Nedret Güvenç tarafından kaleme alınan "Tiyatro bildirgesi" de, Pazartesi günü Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenecek "Kaç Baba Kaç" isimli oyundan evvel okunacak. Bir hafta boyunca sahnelenecek her oyuna bir birinden ünlü tiyatrocular onur konuğu olarak katılacak. Yalovalılar, Nedret Güvenç, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Yavuz Şeker, Altan Karındaş, Müşfik Kenter ve Türkiye'nin en büyük Karagöz ustası Tacettin Diker ile buluşma imkanı yakalayacak.

27 Mart-2 Nisan 2006 tarihleri arasında Sadri Alışık Tiyatrosu "Kaç Baba Kaç", Eskişehir Belediye Tiyatrosu "Gülme Komşuna", Enis Fosforoğlu Tiyatrosu "Dilsiz Kadınla Evlenenin Güldürüsü", Yeditepe Oyuncuları "İnternet Aşıkları", Kent Oyuncuları "Bir Grip Orhan Veli", Yalova Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Büyük Sürpriz" ve Tacettin Diker ise "Karagöz Temsili" ile perdelerini Yalovalılar için açacak. Yalova'yı bir sanat merkezi yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, tiyatro izlemeye gidemeyen vatandaşları tiyatroyla buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 18:41:32
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 19:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?