26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bakan Coşkun'un Yalova ziyareti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye ekonomisinin 4 yılda yüzde 30 oranında büyüdüğünü, Avrupa'nın gözünde 'hasta adam' imajını sildiklerini söyledi.

Yalova Süsü Bitkileri İhtisas Fuarı'nın dördüncüsü Bakan Ali Coşkun tarafından açıldı. Coşkun, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ifade ederek, "Yalova'nın çiçek açması gibi ekonomimiz de çiçek açmaya başladı. Ülkemiz, hak etmediği o krizli günleri geride bırakarak, sağlanan güven ortamında yatırımlar başladı, duran fabrikalar çalışmaya başladı. İmalat sanayiinde kapasite kullanım oranları yüzde 80'leri aştı. Artan talepler, ihracatın 30 milyardan 70 milyar dolarları aşmasıyla bu talepler yatırıma dönüştü. Aynen toprağa atılan tohum gibi, toprağa temeller atıldı, bunlar gelişti, makineleşti ve şimdi üretime başladı, yani çiçek açtı" dedi.

Türkiye ekonomisinin dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında 17. sıraya oturduğunu, ekonominin eski karanlık günleri ve krizleri geride bırakarak hızla geliştiğini, sürdürülebilir bir büyüme sürecine ulaşıldığını anlatan Coşkun, bu büyüme ve bu istikrar karşısında, Türkiye'ye hasta adam gözüyle bakan batının şaşırdığını söyledi. Coşkun, "AB ile 40 yılı aşkın süre neticesinde müzakere masasına oturduğumuzda, Türkiye'yi anlayamadıklarını, ön yargıyla hareket ettiklerini ve bizim sessiz bir devrim gerçekleştirdiğimizi söylediler.

Dolayısıyla bu gerçek altında müzakere tarihi tarama çalışmaları hızla gelişmektedir. Artık herkes Türkiye'ye, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan bu stratejik coğrafyada bir Avrupa ülkesi olarak bakmaktadır. Dolayısıyla bu güzel gün gibi, geleceğimiz de daha güzel daha aydınlık olacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından fuarın açılışını yapan Bakan Ali Coşkun, stantları dolaşarak fuar ve firmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Coşkun, Yalova Belediyesi tarafından yaptırılacak olan otobüs terminalinin temelini de attıktan sonra, Yalova Sanayi ve Ticaret Odası'ndaki toplantıya katılacak. Coşkun, ayrıca kendi güftelerinin de çalınacağı bir konseri izleyecek. Bakan Coşkun akşam ilden ayrılacak.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:56:22
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 20:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?