19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Emniyet Müdürü'nden Esnaf Odası'na ziyaret

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü'yü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete birlik yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

Esnaf Odaları Birliği'ni ziyaret eden Kaplan, gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde, polis karakolunun şehir merkezinde olması gerektiğini söyledi. Bir şehrin güvenliğinin en önemli unsur olduğunu dile getiren Kaplan, Yalova'da en çok esnaf hırsızlıklarının yaşandığını söyledi. Kaplan, "Öncelikle Yalova güzel bir il, ama her ilin olduğu gibi bu ilin de güvenliği had safhada olmalıdır. Vatandaşlarımıza güven vermeliyiz. İlimizde en çok esnaf hırsızlıkları görülüyor. İşyerinin kapısı pimapen yada alüminyum doğrama olan esnaflarımızın başına hırsızlık olayı geliyor. Ama bu hırsızlık büyük çeteler ya da örgütler tarafından yapılmıyor. 

Bu gibi hırsızlıkları Yalova içinden yaşları ufak olan kişiler yapıyor. Bu konuda esnaflarımızın gerekli önlemlerini almalarını istiyoruz. Giderek Avrupa'ya uyuyoruz. Avrupa'nın kurallarını alıyoruz ama fiziki şartlarını oluşturamıyoruz. Bir başka düşüncemizde şu an için polis karakolunun şehir merkezine taşınması. Sahil şeridinde ve merkeze uzak olması bizleri bu düşünceye itiyor. Yalova'da Gazi Osman Paşa ve Merkez Polis Karakolu'ndan başka karakolumuz yok. Karakol sayımızı arttırabiliriz. Ancak yeni karakol açmamız halinde 80 yeni arkadaşımızın göreve başlaması gerekir. İlerleyen günlerde karakolla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
İHa
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 18:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?