19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda tören

137. dönem yedek subaylar, yemin ederek donanmaya katıldı. 

Türk donanmasının en genç yedek subayları, 3 aylık eğitimlerini tamamlayarak, görev yerlerine dağıldı. 137. dönem olarak mezun olan yedek subaylar için düzenlenen yemin merasimi, Yalova'daki Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yapıldı. 91 yedek subayın ant içtiği törende, genç yedek subaylara hitap eden Karamürselbey Eğitim Merkezi Kurslar Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Vurgun Karayel, "Sizler mukaddes bayrağımız üzerindeki silahı tutup, en yakın silah arkadaşlarınıza sarılarak yemin edecek ve gerçek birer asker olarak silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılacaksınız. Silah arkadaşlığı, arkadaşlıkların en güçlüsü ve en kalıcısıdır.

Zira silah arkadaşlığı, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamak uğrunda, aynı düşünce inanç ve davranışa sahip olmaktır. Vatani görevinizi yerine getirmekte, vazgeçemeyeceğiniz titizlikle uygulamanız gereken hususlar arasında disiplinin ilk sırada geldiğini asla unutmayınız. Disiplin, çağdaş hayatın, gerçek askerliğin temelidir" dedi.
 
Konuşmanın ardından yedek subaylar yemin ederken, dönem birincisi Atıf Değer Canıbek kütüğe bröve çaktı.
 
Törende en büyük ilgiyi ise, üzerindeki denizci kıyafetleriyle törene katılan 14 aylık Barış Aktaş adlı bebek çekti. Annesi Mesude Aktaş'ın kucağında tören alanına gelerek babasının alana gelişini bekleyen Barış bebek, babası Mesut Aktaş'ın salona girmesiyle bir hayli heyecanlandı. Törenin uzaması üzerine sıkılıp ağlamaya başlayan minik Barış, annesi tarafından salondan çıkartılmak zorunda kaldı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 17:39:00
Güncelleme :28 Nisan 2006 Cuma 17:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemşit karaoğlan IP: 85.106.133.xxx Tarih : 26.12.2006 23:30:35
Anneler böyle evlatlar yetiştirdilkleri için kendileri ile gurur duymalılar.