26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ermeni iddiaları asılsız

Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türkiye'nin soykırım iddialarında davalı değil, davacı olması gerektiğini söyledi.

Yalova Lisesi tarafından düzenlenen konferansta Ermeni meselesi ve tarihi gerçekler masaya yatırıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türkiye aleyhine açıklamalar yapan aydınlara yüklenerek, "Türkiye açısından bakıldığında Ermeniler bizim ebedi ve ezeli düşmanlarımız değildir. Türk milletinin Ermenilere yönelik ne bir öç ne de bir intikam duygusu yoktur. Osmanlı döneminde Ermeniler nasıl Rusların kışkırtmalarıyla isyan başlattılarsa, bugün de Avrupa'nın oyununa gelmektedirler. Bize soykırım baskısı yapan Avrupa, halen modern bir Türkiye'yi içerisine sindirememektedir. Türkiye, eğer suçluluk duygusu içerisinde olsaydı, sömürgelerde işlediği suçlar sebebiyle kaygılı olan İngiltere ya da zencileri öldüren ABD gibi Birleşmiş Milletler'in soykırım tarifini uzun yıllar sonra tanırdı. Oysa Türkiye, BM'nin soykırım tarifini ilk tanıyan ülkelerden birisidir. Eğer Türkiye, işlemediği bir suçu tanırsa, bunun doğuracağı sonuçları sadece bizler değil torunlarımız da çeker. Türk aydınları beyanatlarına çok dikkat etmeli" dedi.

Konuşmasında Almanya örneğine de yer veren Kızıltoprak, "Almanya, Yahudilere yönelik yaptığı soykırımı kabul etmiştir. Ancak devlet olarak alınmış kararlar, somut deliler vardır. Fakat bizim üzerimize yıkılmaya çalışılan bu soykırım yalanını destekleyen bir delil yoktur. Gelip Osmanlı arşivlerini araştırsınlar. Hiçbir delil bulamazlar. Çünkü ortada bir soykırım yoktur. Bugün Avrupa'nın bu yöndeki baskılarının altında da bu yatmaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?