26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Öğrenciler için tedbir alınıyor

Yalova'da uçucu maddelerin okullara kadar girdiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, bazı resmi kurumların yöneticileri, mahalle muhtarları, oda başkanları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlarla huzur toplantısı düzenledi. Yalova Polis Merkezi'ndeki toplantıda, son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan bally ve tiner masaya yatırıldı. Yalova Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Süren, bally ve tinerin okullara kadar girmeye başladığını belirtti. Bunun son derece tehlikeli olduğunun altını çizen Süren, emniyetin bu konuda ciddi tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hasan Demir de, muhtarlar olarak mahallelerde uyuşturucu kullanılmasının engellenmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Cevatemre, "İlimizde bally ve tiner bağımlılığındaki artışın bizler de farkındayız. Ancak kanunumuzda bu maddelerin kullanılmasını suç sayan bir madde yok. Biz yine de gereken tedbirleri alıyor, bally ve tineri engellemeye çalışıyoruz. Okul önlerinde güvenlik tedbirlerimizi arttırdık. Fakat ortada olan bir gerçek daha var ki, o da bu maddelerle mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağıdır. Bu mücadelede emniyet, aile ve okul işbirliği şart. Bu maddeler, çocuklarımızı diğer suçları işlemeye de itiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 11:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?