26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Terminal ihaleye çıkıyor

Yalova'ya şehirlerarası bir otobüs terminali kazandırmak isteyen Yalova Belediyesi, çalışmalarını tamamlayarak ihale tarihini beklemeye başladı. Yalova'nın Bursa yönündeki çıkışında inşa edilecek olan terminal, 22 Aralık 2005 tarihinde ihale edilecek.

Yalova'da her dönem önemli ihtiyaçlardan birisi olan şehirlerarası otobüs terminali, kısa süre içerisinde bitirilerek hizmete açılacak. Bu amaçla tüm çalışmalarını tamamlayan Yalova Belediyesi, 22 Aralık 2005 tarihinde düzenlenecek bir ihaleyle terminalin yapım işini üstlenici bir firmaya verecek.

1 yılda bitirilmesi hedeflenen terminalin Yalova için vazgeçilemez bir ihtiyaç olduğunu anlatan Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yalova, 3 büyük kentin arasında ve ulaşımı bir hayli yoğun olan bir kent. Yıllardır modern bir otobüs terminali yapılmadı. Hep hedeflense de hiçbir zaman uygulamaya geçirilemedi. Şehir içerisinde çeşitli noktalarda geçici otobüs terminalleri oluşturuldu. Ancak onlar da zamanla artan şehir trafiği için gittikçe büyüyen bir soruna dönüştü. Şimdi yapılacak olan bu terminal sayesinde şehir içerisine otobüslerin girmesini engelleyeceğiz. Böylece hem şehir içi trafiği rahatlatacak hem de şehrimize yakışır bir otobüs terminali kazandırmış olacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?