26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yalova belediyesinden katı atık ayrıştırma projesi

Yalova Belediyesi, katı atıkların kaynağında ayrıştırılmasına yönelik projeyi hayata geçirdi. Ev ev dolaşıp vatandaşlara poşet dağıtan yetkililer, cam ve plastik gibi maddeleri bunlara koymalarını istiyor.

İlk olarak Bahçelievler Mahallesi'nde başlatılan projenin zamanla bütün şehre yayılacağını söyleyen Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Bugün dünyada aşırı tüketim sonucu artan katı atıklar içerisindeki cam, kağıt, karton, metal ve plastik nitelikli ambalaj atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılması ile tabii kaynakların korunması ve daha az hammadde sarfiyatı sağlandığı gibi, katı atık depolama alanlarını ömrü uzuyor. Ülke ekonomisine katkı sağlamak, atık miktarını azaltmak, çevre şuurunu yaygınlaştırmak, çevre kirliliğini önlemek istiyoruz" dedi.
Ambalaj atıklarının çöplerden ayrı olarak toplanması işine okullardan başladıklarını anlatan Binicioğlu, "Bunu sahiplenen öğrencilerimiz uygulamayı evlerine kadar taşıdılar. Ayrıca isteyen vatandaşlarımız da hassasiyet göstererek uygulamaya katıldılar. Şimdi ise tüm halkımızın kaynakta ayrı toplama projesini sahiplenmesi için evlere tek tek ziyaretler yaparak halkımızı bilinçlendirmek için çalışmamıza başladık. Evlerdeki projemiz için de ilk olarak Bahçelievler Mahallesi'ni seçtik. Halkımızın ilk gün için konuya ilgisi bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Böylelikle hem ekonomik olarak hem de zaman olarak kazanç sağlamış olacağız. Vatandaşlarımız çöpten ayrı olarak biriktirdikleri ambalaj atıklarını belediye ekiplerince bırakılan torbalara koyarak, açıklanan gün ve saatlerde bina önlerine çıkaracak. Daha sonra bu atıklar ayırma tesisimizde ayrıştırılarak ekonomimize geri kazandırılacak. Tüm vatandaşlarımızı projeye katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 18:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?