19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yalova çiçekçilik fuarı ücretli olunca ilgi görmedi

Yalova'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Süs Bitkileri İhtisas Fuarı, ziyaretçilerden ücret alınması sebebiyle beklenen ilgiyi görmedi.

Çiçekçilik sektörünün önemli organizasyonları arasında gösterilmeye başlanan Yalova Uluslararası Süs Bitkileri İhtisas Fuarı, tarihinin en boş günlerini yaşıyor. Bu yıl şehir dışında kurulan fuara ek bir vasıtaya binerek gelen vatandaşlardan kişi başına 2 YTL ücret alınıyor. Bu yüzden birçok vatandaş fuara girmeden geri dönüyor. Adeta boş kalan fuarın durumu iştirakçi firmaları da hayal kırıklığına uğrattı. Geçmiş yıllarda düzenlenen fuarlardan ücret alınmadığını belirten vatandaşlar, "Fuar daha evvel hep şehir merkezinde düzenleniyordu. Bu sayede gece gündüz demeden kolaylıkla fuar alanına gelebiliyorduk, hem de vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmiyordu. Oysa bu yıl şehrin dışında kurulan fuara gelebilmek için minibüse binmek zorunda kalıyoruz. Hem de kişi başına 2 milyon lira giriş ücreti istiyorlar. Bunun için birçok vatandaş fuara girmiyor. Dolayısıyla halka yönelik açılan fuar amacına ulaşmadı" dedi.

Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Lütfullah Akıncı ise, "Firmaların talepleri doğrultusunda bu karar alındı. Yani ücretli giriş firmaların isteği. Fuarların sektörel amaçlı yerler olduğunu ve sadece çiçek görmek için gelen vatandaşlarla zaman harcamak istemediklerini söylediler. Biz de onların taleplerini yerine getirdik" diye konuştu.

Ücret uygulaması yüzünden hayli boş kalan fuarda bazı firmalar organizasyonun bozukluğundan dert yanarken, dün meydana gelen fırtınada fuarın çatısındaki brandanın yırtılmasıyla bazı stantlar zarar gördü.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 21:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?