22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

2007 Esenköy'de yatırım yılı olacak

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Esenköy Beldesi 2007 yılını yatırım yılı olarak belirledi. Yeni yılla birlikte hedeflerini açıklayan Belediye Başkanı Adnan kaptan, turizm, yol ve eğitim konularına ağırlık vereceklerini belirtti.
 
Kaptan, özellikle turizm alanında denizin dışında alternatiflerinin bulunduğunu ve bu alanda çalışmalara başladıklarını söyledi. İlçenin doğasına vurgu yapan Kaptan, "Beldemiz her yaz denize bağlı turizm anlamında bir çok turistin tercih ettiği bir yer. Ancak biz belde turizminin sadece denize bağımlı kalmasını istemediğimiz için arayışa geçtik. Bu anlamda çok güzel doğal güzellikleri olan beldenin bu kaynaklarını hayata geçirmeyi hedefledik. Yaptığımız planlamalar dahilinde ilk olarak Kardak Gölü'nün yolunu asfaltlayarak ulaşımını sağladık. Bunda Yalova Valisi Yusuf Erbay'ın büyük katkısı oldu. Göl ve çevresinde doğa turizmine yönelik tesislerin kurulabilmesi ve burada konaklama yapılabilmesini sağlama en büyük hayalimiz. Bu hedefimize ulaştığımız zaman ilçemizin turizm anlamında daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi.
 
İlçede turizme bağlı olarak ulaşım konusunda da ilerleme kaydettiklerini belirten Esenköy Beldesi Belediye Saşkanı Adnan Kaptan,"2006 yılı içerisinde 4 bin metre yolu asfaltladık. Bu yıl asfaltlama çalışmalarımızı yine sürdüreceğiz. Diğer öneli konu da eğitim. Bu anlamda bir okulumuz onarıma alındı. Bir okulumuzun ise yapımı sürüyor. Bun okullarımız eğitim öğretime başladığında eğitme yönelik her hangi bir mekan sıkıntımız da kalmayacak" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 16:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BARİS IP: 88.235.140.xxx Tarih : 8.12.2007 20:54:54

YOLLARI YAPACAĞINIZAA YAZIN ÇEKİLEN SU ÇİLESİNİ ORTADAN KALDIRINN..MİLLET YAZINN SUSUZ KALIYORRR..SİZ YOLLARI YAPIYORSUNUZZZ....