18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINARCIK - YALOVA

23 dönüm araziyi yok ettiler

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde belediyeye ait 23 dönüm arazinin usulsüz bir şekilde parsellenip satıldığı iddia edildi.

28 Mart Mahalli Seçimleri öncesi Çınarcık Belediyesi’nin mülkiyetinde görünen 23 dönüm arazi, 1996 yılında toplanan belediye meclisince Marmara Yapı Kooperatifi’ne verilip, üzerine yapılacak dairelerin yüzde 40’ının belediye personeline cüzi rakamlarla satılması kararlaştırılmıştı.

Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, daha önceki meclis kararlarını incelerken, tesadüfen rastladığı karardan yola çıkarak arsanın akıbetini araştırdı. Erdoğan, 23 dönümlük arazinin belediye envanterlerinde görünmediğini belirledi.

Konuyu bir skandal olarak değerlendiren Erdoğan, "Belediyeye ait bu arazi adeta buhar olup yok oldu. Biz iş başına gelmeden önce Çınarcık Belediyesi’ne ait olan bu araziye, 1996 yılında kooperatif kanalıyla bina yapılıp, dairelerin yüzde 40’ının işçilere satılması kararı alınmış.

Ancak sonra bu karar hayata geçirilmediği gibi, arazi de nasıl olduysa parsellenerek satılmış. Üstelik bu satıştan elde edilen para da belediye kasasına girmemiş. Bu bizden önceki dönemde gerçekleşmiş bir skandaldır.

Buradan milletvekillerimize seslenerek bu konuyu meclise taşımalarını istiyorum. Biz de konunun takipçisi olacağız ve peşini bırakmayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 17:52:33
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 14:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?