20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇINARCIK - YALOVA

600 yıllıkŞenköy, kapılarını turizme açıyor

Çınarcık İlçesi’ne bağlı olan ve 6 asırlık geçmişe sahip olan Şenköy’de yaşayan vatandaşlar, kurdukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla tarihi zenginliklerini tanıtarak köylerini turizme açmayı hedefliyor.

Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Sevencan’la birlikte Çınarcık Kaymakamı Şükrü Kara’yı ziyaret eden dernek yöneticileri, Kara’dan destek istedi. Sevencan, "Şenköy Yalova’nın en eski köyü. Öyle ki köyümüzde 450 yıllık mezar taşları var. Ayrıca köyümüzde birçok tarihi eser olmasına rağmen bunlar ilgisizlikten yok oluyor. Biz bunları köye kuracağımız bir müzede sergilemek istiyoruz. Başta kaymakamlık olmak üzere ildeki tüm yöneticilerden destek bekliyoruz. Yine köyümüzde halk arasında ’Yaren Baba’ olarak bilinen bir evliyanın da türbesi var. Burayı da ziyarete açarak turizme katkıda bulunmayı arzu ediyoruz" dedi. Köylüler, 600 yıllık geçmişe sahip Şenköy’ün barındırdığı tarihi zenginliği herkesle paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Kaymakam Kara ise, dernek yöneticilerinin taleplerini olumlu karşılayarak, "Çınarcık, tabiatıyla olduğu kadar bünyesinde barındırdığı tarihi değerlerle de çok önemli bir yerleşim birimi. Şenköy’ün bu tarihi dokuda çok farklı bir yeri var. Kurmuş olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilçeye ciddi kazançlar sağlayacağı kanaatindeyim. Biz Çınarcık Kaymakamlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

çınarcık
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?