27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇINARCIK - YALOVA

Belediye işçilerinin zam sevinci

Genel-İş Sendikası ile Yalova'nın Koru Belediyesi arasında toplu iş sözleşme görüşmeleri mutlu sonla bitti. Yapılan yüzde yüz zam işçilerin yüzünü güldürdü.

Kısa sürede mutabakatla sonuçlanan görüşmeler sonrası belediyede çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 100 artış yapıldı. 1 yıllık olan sözleşme, Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Cengiz Durmuş ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yama arasında imzalandı.

Başkan Kamil Yaman, "Göreve geldiğimizde işçilerimizin hayat standartlarını yükseltecek miktarda zam yapacağımızı söylemiştik. İşçilerimizin üye olduğu Genel İş Sendikası ile yapılan görüşmelerde de elimizden gelenin en iyisini yaparak yüzde 100 maaş artışına evet dedik. Belediye olarak çalışanına sahip çıkma mantığını gözetiyoruz, bundan sonrada aynı anlayışla yola devam edeceğiz" dedi.

Genel Iş Sendikası Bursa Şube Başkanı Cengiz Durmuş ise, "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum malum. Buna rağmen çalışanlarının şartlarını iyileştirmek isteyen Koru Belediyesi çok iyi kabul edilebilecek bir maaş artışına gitti. Belediyemiz personeline verdiği önemi de ortaya koymuştur" dedi.

Buna göre en düşük işçi maaşı 550 TL'den 1.100 TL'ye yükseldi

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 13:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?