18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINARCIK - YALOVA

Çınar Gazinosu yıkıldı

Çınarcık'ta, aralarında Tarkan’ın da bulunduğu birçok sanatçının sahne alarak şöhreti yakaladığı Çınar Gazinosu yıkıldı.

Çınarcık Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan gazinoyu işletenlerin toplam 400 milyar liralık kira borcu birikmesi üzerine mahkemeye başvurarak, tahliye kararı çıkarttı. Mahkeme kararıyla işletmeci tahliye edilerek, yaklaşık 100 yıllık gazino yıkıldı.

İşletmeciler Kemal Parlak ve Ömer Özer, belediyenin turizme darbe vurduğunu ileri sürdü. Parlak, "Bu gazino, Çınarcık’ın en gözde mekanlarından biriydi. Birçok ünlü buradan meşhur olduğu gibi, her yıl da Türk müziğinin ünlüleri bu mekanda sahne alıyordu. Ancak işletmemiz 1999 yılındaki depremden sonra ciddi bir ekonomik darboğaza girdi. Belediyeye olan kira borcumuz 400 milyar lirayı buldu. Daha önceki belediye bizi mahkemeye verdi. Biz yeni yönetimle masaya oturarak buna çare bulmak istedik. Ancak belediye kolaylık göstermedi" dedi.

Belediye Başkanı Murat Erdoğan ise, "Bu, bizden önceki yönetim döneminde başlamış adli bir süreç. Mahkeme bizim yönetimimiz döneminde netlik kazandı ve tahliye kararı verildi. Belediye olarak mahkeme kararını uyguladık" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:54:13
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 11:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?