22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarcık Şehitliği yenileniyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bulunan Şehitlik mezarlığı, belediye tarafından yenilendi. Çiçeklerle donatılıp mermerleri yenilenen şehitlik, vatandaşların akınına uğruyor. 

Yalova'nın Çınarcık Belediyesi, son günlerde yaşanan hain saldırıların sonrasında halkın, şehitlerine verdiği önemi vurgulamak amacıyla Güneydoğu'da şehit olan Önder Balaban ve İbrahim Yüksel'in mezarlarını yeniledi. Çevresi çiçeklerle donatılan şehitliğin, parke taşlarıyla, mezarların mermerleri yenileriyle değiştirildi. Türk halkının şehitlerine verdiği önemi düzenlenen gösterilerle sergilediğini belirten Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Kahpe kurşunlarla bu vatan için canlarını vererek Şehit olan askerlerimiz, öldükten sonrada halkımızca aynı duygularla sevilip sayılmaya devam eder. Biz halk olarak askerimize şehitimize büyük önem veririz. O sebeple gösterilerin yanısıra Şehitliğimizi yenileyerek bu önemi vurgulamak istedik" dedi. 

Öte yandan, birçok vatandaşlar şehitliğe akın ederek dualar etti. 'Bizlerde bu vatan için onlar gibi canımızı vermeye hazırız' diyen gençler, PKK'nın bu ülkeye zarar veremeyeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 11:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?