18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarcık'ta, öğrenciler diş taramasından geçirildi

Milli Eğitim Müdürlüğü, Çınarcık Belediyesi ve İpana’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada Çınarcık, Hüdaverdi Aydın, Firuzan Kınal ilköğretim okullarında toplam 639 öğrenci taramadan geçirildi.

Diş eti ve diş sağlığı konularında öğrencileri tek tek muayene eden Diş Hekimi Elif Karaca, çocuklara diş sağlığı konusunda nasihatlarda bulunarak, "Diş sağlığı son derece önemlidir. Bir çok hastalığın temelinde diş ve diş eti rahatsızlıkları önemli rol oynar. Günde en az iki defa üçer dakikanızı dişlerinizi fırçalamaya ayırın. Diş fırçası ve diş macunu tercihinde de dikkatli davranmalısınız. Sert diş fırçaları yerine yumuşak materyallerden yapılan fırçalar seçin" dedi.

Karaca, halk arasında diş çürümelerinin temel sebebi olarak bilinen şeker ve çikolataların gerekli ağız bakımı yapıldığında sanıldığı kadar büyük bir tehlike teşkil etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Taramalara katılan Belediye Başkanı Murat Erdoğan da öğrencilerle sohbet etti. 3 okulda toplam 639 öğrenciye birer adet diş macunu dağıtıldı.

YALOVA (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:10:29
Güncelleme :4 Kasım 2004 Perşembe 15:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?