19
Mayıs
2024
Pazar
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarçık'ta 4. Çocuk Festivali

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Çınarcık Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği start aldı. 4 gün sürecek olan festivale 6 ülkeden 120 folklorcu katılıyor.


Yalova'nın Çınarcık İlçesinde Çınarcık Turizm Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çınarcık Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği 4'ncü kez kapılarını araladı. Festivale Bosna Hersek, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan'dan 120 folklorcu katıldı. Açılış korteji ile start alan festival vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen ekipler vatandaşlardan uzun uzun alkış aldı. Meydanda her ekip kendi ülkesinin danslarından örnekler sundu.

Bu esnada bir konuşma yapan Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Bu festivali 4'ncü kez düzenlemenin ve değişik milletlerin çocuklarını tek bayramda buluşturmaktan büyük onur duyuyoruz. 23 Nisan dünyada bir benzeri daha bulunmayan çok özel bir gündür. Ulu Önder Atatürk'ün Türk çocuklarına bayram olarak hediye ettiği bu gün artık tüm dünya çocuklarının bayramı olmuştur. Bizde dost ve komşu ülkelerden gelen minik kardeşlerimizi ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi.


Bu esnada Bulgaristan'dan gelen 'Kalina Niviforoza isimli küçük çocuk ise taşıdığı Atatürk resmini bir an olsun kucağından bırakmadı, Atatürk'ün resmine sıkı sıkı sarılan Niviforoza, "Atatürk bütün dünya çocuklarının babasıdır" demeside herkesi duygulandırdı.


4 gün sürecek olan festival boyunca konuk ekipler ilçe ve beldelerde de gösteriler yapacaklar. Konuk ülke ekipleri 26 Nisan Pazar Günü Çınarcık'dan ayrılarak ülkelerine dönecekler.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 16:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?