16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarcık'ta fırınlara denetim

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde ekmek ve unlu mamuller üreten fırın ve imalathanelere ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından şok baskınlar yapıldı. 

İimalathanelerin temiz olup olmadığını denetleyen ekipler, hijyen şartları yetersiz ya da eksik iş yerleri hakkında tutanak tuttu. Bu iş yerlerine zaman tanıyan müdürlük, istenen şartların yerine getirilmemesi halinde mühürleneceği uyarısında bulundu. 

Çınarcık Tarım ilçe Müdürü irfan Sakinci, "Özellikle Ramazan ayı gibi tüketimin çok olduğu dönemlerde işyerleri fazla imalat yapabilmek amacıyla sağlık şartlarını hiçe sayabiliyorlar. Bunun en çarpıcı örneklerini özellikle metropollerde görüyoruz. Merdiven altı imalathanelerinde vatandaşların sağlığı hiçe sayılarak gıda imalatı yapılıyor. Biz ilçemizde bu tipte bir imalata izin vermemek için şok baskınlarla sık sık işyerlerini denetliyoruz. Son olarak ilçedeki 25 imalathane ve satış noktası denetlendi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saadettin YILMAZ IP: 85.103.100.xxx Tarih : 5.12.2007 16:50:22

Çalışmalarınız çok güzel.Ancak bu tür çalışmaları pastaneler içinde yaparsanız çok seviniriz. Özellikle ÖZLEM PASTANESİ vitrinlerinde,bilmediğimiz birtakım böcekler dolaşmakta ve yiyecek maddelerinin içersinde gezmektedirler.Çalışan personelin genel temizlik kurallarına uymalarını ve sağlık raporlarının tam olup olmadının denetlenmesinide sağlarsanız çok seviniriz. saygılarımla.