22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarcık'ta hat gerginliği

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde bulunan Çalıca Konutları'na yolcu taşıma hakkının kendilerinde olduğunu söyleyen Koruköy Küçük Oto Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile Çalıca Minibüsçüler Kooperatifi söz konusu güzergahtaki yolcu taşıma anlaşmazlığı yüzünden karşı karşıya geldi. 

Yalova'nın Çınarcık İlçesi Çalıca Kalıcı Konutları güzergahına gidecek yolcuların taşıma hakkı Danıştay 8. Dairesi ve Bursa 1. İdare Mahkemesi kararı ile Koruköy Küçük Oto Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi' ne verildi. Ancak bu karara itiraz eden Çalıca Minibüsçüler Kooperatifi de İl Trafik Komisyonu'na başvurarak hattaki yolcu taşıma hakkının kendilerinde olduğunu ve gerekli düzenlemenin yapılmasını istediler. 

Hatta halen ker iki kooperatife ait minibüslerinde yolcu taşıdığını ve bu nedenle gerginlik yaşandığını belirten Koruköy Küçük Oto Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mesut Benzer, "Bu hatta yolcu taşıma hakkı mahkeme ve Danıştay kararı ile bize verilmiş durumda. Oysa bu hatta Çalıca'lı minibüsçülerde yolcu taşıyorlar. İl Trafik Komisyonu acilen bu konuda hukukun verdiği kararların uygulanması yönünde adım atmalıdır. Aksi takdirde her iki kooperatif üyeleri arasında tatsız olaylar çıkacaktır. Bu tip bir olayın yaşanmasında hukuk karalarının uygulanmasını sağlamayanlarda suçlu olacaktır. Biz haksız bir şey değil hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 12:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?