16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇINARCIK - YALOVA

Çınarcık'ta orman yangını

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesi Sivritepe mevkisindeki ağaçlandırma sahasında çıkan yangında, yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Teşvikiye beldesi yakınlarındaki Sivritepe mevkisinde saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Bursa Orman Bölge ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.
Yangın alanında incelemelerde bulunan Yalova Valisi Yusuf Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin 5 arazözle müdahale ettikleri yangının, yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Şiddetli lodosun söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini anlatan Erbay, ”Lodos etkisini kaybetmeye başladığında ekipler de yangını kontrol altına aldılar. Şu an için olumsuz bir durum kalmadı. Yaklaşık 5 hektarlak alan yandı. Ancak yangın kontrol altında” dedi.

Bu arada, yangın çıktığı sırada Çınarcık ilçesi ve Teşvikiye beldesinde hoparlörlerden yapılan anonslar üzerine vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katıldıkları öğrenildi.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?