1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇINARCIK - YALOVA

Eğitime büyük destek

ÇINARCIK'TA SAĞLIK MESLEK LİSESİ VE BİLİM SANAT MERKEZİ AÇILDI

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Macide Alp ve Zehra Nevzat Özdemir isimli hayırseverler tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi ve Atatürk Bilim Sanat Merkezi törenle açıldı.

Nato yolu üzerine yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi ve Atatürk Bilim Sanat Merkezi 2 bin 600 metre kare alan üzerinde 2 katlı olarak inşa edildi.

12 dersliğin yer aldığı binada Sağlık Meslek Lisesi 750 bin TL'ye mal olurken, masraf Zehra Nevzat Özdemir tarafından karşılandı. Sağlık Meslek Lisesi'nde toplam 141 öğrenci eğitim görürken bunların 94'ü hemşirelik, 41'i ise acil servis teknisyenliği alanlarında eğitilecek. 750 bin liraya mal olan ve hayırsever Macide Alp tarafından yaptırılan Bilim Sanat Merkezi'nde ise 25'i kız, 34'ü erkek toplam 59 öğrenciye eğitim verilecek.

Açılış töreninde konuşan Yalova Valisi Yusuf Erbay, "Yalova'da eğitimin daha kaliteli bir hale gelmesinde eğitim kurumlarının artması çok önemli. Bu noktada hayırseverlerimizin desteği önem arz ediyor. Ben Macide Alp ve Zehra Nevzat Özdemir hanımefendilere eğitime verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kurdeleyi Vali Yusuf Erbay, Macide Alp ve Zehra Nevzat Özdemir ile birlikte kesti. Daha sonra törene katılanlar binayı gezdi.

ÇINARCIK'TA SAĞLIK MESLEK LİSESİ VE BİLİM SANAT MERKEZİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:25:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 20:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?