30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇINARCIK - YALOVA

Esenköy'ün güzellikleri fotoğraflandı

İstanbul ve Bursa'dan gelen 21 profesyonel fotoğraf sanatçısı, Yalova'nın Çınarvcık ilçesine bağlı turizm beldesi Esenköy'deki tarihi ve tabii güzellikleri fotoğrafladı.

Turizm mekanı Esenköy beldesi deniziyle olduğu kadar sahip olduğu tarihi güzellikleriyle de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Beldeye gelen fotoğraf sanatçılarından oluşan 21 kişilik grup beldeyi karış karış gezdi. Özellikle Delmece ve Erikli Yaylası ile Çal Deresi mevkiinde fotoğraf çeken sanatçılar, Esenköy'e hayran kaldıklarını söyledi.

Beldenin Türkiye'nin önemli turizm beldelerinden biri olmaya aday olduğunu dile getiren fotoğrafçılar, "Bu denli güzel mekanlar ülkenin çok az bölgesinde bulunuyor. Biz mesleğimiz gereği Türkiye'nin hemen hemen tüm illerinde fotoğraf çekiyoruz. Ancak gerçekten Esenköy'e hayran kaldık. Marmara Bölgesi'nin ortasında, her yerin betonlaştığı iller arasında bu denli güzellikleri bünyesinde barındıran bir yer bulacağımızı sanmıyorduk. Burada bulunan güzelliklerin bozulmadan korunması ve turizm amaçlı olarak değerlendirilmesi şart" şeklinde konuştu.

Esenköy Belediye Başkanı Ayhan Küçük'ün de eşlik ettiği çekimler sonrasında objektiflere takılan kareler Esenköy Belediyesi'nin desteği ile açılacak sergide sanat severlere sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?