22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

Evler atölyeye dönecek

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan seramik boyama kursu bayanlardan büyük ilgi gördü. 

Eğitmenleri Fulya Jale Göl gözetiminde seramik boyama sanatının inceliklerini öğrenen bayanlar ortaya çıkardıkları göz kamaştıran desenlerle takdir topluyor. 3 ay süren kursu tamamlayan bayanlar belgelerini aldıktan sonra kendi açacakları iş yerlerinde el becerilerini kazanca da dönüştürebilecekler. 

Bu el sanatının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Naim Karademir, "Seramik boyama genelde bayanlar arasında rağbet görüyor. Açtığımız kurslara daha çok kadınlar katılıyor. Biz bu el sanatının daha yaygın hale gelmesi amacıyla kursu tamamlayan bayanlara desteğimizi sürdürme kararı aldık. Hedefimiz kursumuzu bitiren hanımların evlerini birer atölyeye dönüştürerek bu sanatı yaygınlaştırmak ve bir kazanç kapısına dönüştürmek" şeklinde konuştu. 

Kursiyerler ise seramik boyama sanatının sadece bir hobi olmadığını becerinin geliştirilmesi halinde ev ekonomisine önemli bir katkı kaynağı olacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?