22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

Kalıcı Konutlarda toprak kayması tehdidi

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde, Atakent Kalıcı Konutları'nın yan tarafından geçen yolun altına gelişi güzel döşenen su kanalından sızan suların toprağı aşındırması sebebiyle konutların bahçe duvarları yıkıldı. Konutlarda kalan vatandaşlar toprak kaymasının devam ederek binalara zarar vermesinden endişe ediyor. 

17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında Yalova'lı depremzedelerin barınması maksadıyla yapılan Atakent Mahallesi'ndeki kalıcı konutlar toprak kayması tehdidi altında. Kalıcı konutların hemen yan tarafından geçen yolun altına döşenen su kanalından sızan suların toprağı aşındırması sonrasında yol boyunca toprak çökmesi meydana geldi. Bu çöküntülere bağlı olarak konutların bahçe duvarları yıkıldı. Yaşanan bu olay konutlarda yaşayan vatandaşları tedirgin ederken birçoğu geceleri uyuyamadıklarını söyledi. Yetkililerin bir an önce olaya el atmasını isteyen Atakent Mahallesi Muhtarı Ülkü Geçkin, "Bu toprak kayması şimdilik konutların bahçe duvarlarını yıktı. Ancak yolla konutlar arasında kod farkı bir hayli fazla, o yüzden kayma devam ediyor. Böyle giderse konutlarımız da zarar görecek. Geceleri gözümüze uyku girmiyor. Yetkililer bir an önce gerekeni yapmalılar. Aksi takdirde çok geç olacak" dedi. 

Kalıcı konut sakinleri ise gerekirse seslerini duyurmak ve sorunlarına dikkat çekmek için bir protesto eylemi yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?