18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇINARCIK - YALOVA

Kendi okulunu kendin boya kampanyası

Çınarcık İlçesi’nde Firuzan Kınal Lisesi öğrencileri, başlattıkları "Kendi Okulunu Kendin Boya" kampanyası ile kendi okullarını kendileri boyuyorlar.

Firuzan Kınal Lisesi öğrencileri, okullarında bazı sınıfların duvar boyalarının ve sıralardaki verniklerin kirlenmesi üzerine kampanya başlattı. Bu kararlarını öğretmenlerine götüren minikler aldıkları olumlu cevap karşısında kolları sıvadı. Her zaman kalem tutan elleri bu sefer fırça tutan öğrenciler, kampanyalarına "Kendi Okulunu Kendin Boya" ismini verdi. Ders saatleri dışında gönüllü olarak okullarına gelen öğrenciler önce duvarları, ardından da sıraları boyamaya başladı.

Maksatlarının okullarını daha temiz bir hale getirmek olduğunu belirten öğrenciler, "Bazı sınıflarının duvarları, bazı sınıflarınsa sıraları boyanmaya ihtiyaç duyuyordu. Biz de bu işi kendimizin yapabileceği yönünde görüş birliğine vardık. Bu konuyu öğretmenlerimizle tartıştıktan sonra hep birlikte bu işe koyulduk. Bu davranışımızın diğer okullardaki öğrenci kardeşlerimize de örnek olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çınarcık-iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?