20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇINARCIK - YALOVA

Öğrencilere evden takip

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde okullarda güvenlik kamera sistemi yaygınlaşıyor. Çınarcık Çok Programlı Lisesi'ne (ÇPL) konulan kamera sistemi sayesinde sadece okul yönetimi değil, velilerde kendilerine verilen IP üzerinden öğrencileri okulda izleyebiliyor. 

Okullarda ders dışında tatsız olayların önlenmesine yönelik olarak son günlerde yaygın olarak kullanılmaya başlanan güvenlik kamera sistemi, Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki okullarda da uygulanmaya başladı. Son olarak Çınarcık ÇPL'de kurduğu sistemle öğrencileri ders dışı faaliyetlerinde izlemeye başladı. Ancak bu sistemi diğerlerinden ayıran bir fark var. Öğrencileri sadece okul yönetimi ve öğretmenleri değil, velileri de istediği zaman izleyebiliyor. Okul yöneticileri tarafından velilere verilen IP adresi üzerinden evdeki anne ve babalar çocuklarını izleyebiliyorlar. Sistem sayesinde çocuklarımızın okulda olup olmadığını kontrol imkanı yakaladık diyen veliler, "Çocuklarımızın eskiden olduğu gibi okuldan kaçıp sonrada okuldaydık deme imkanları kalmadı. Telefon ediyor ve görebileceğimiz bir kameranın önüne çağırarak, okulda olup olmadığını kontrol edebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Okul yönetimi de öğrencilerin ders dışında bahçede, ya da koridorlarda neler yaptıklarını rahatlıkla kontrol edebildiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?