16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇINARCIK - YALOVA

Temizlik işçisinden örnek davranış

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde temizlik işçisi olarak çalışan 80 santimetre boyundaki Coşkun Canbaz, bulduğu 800 YTL'yi belediyeye teslim etti. Sahibi bulunamayan para bir hayır kurumuna bağışlanırken, minik işçi ise Belediye Başkanı Murat Erdoğan tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Çınarcık Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 38 yaşındaki Coşkun Canbaz yol temizliği esnasında bir cüzdan içerinde 800 YTL para buldu. Bu parayı belediyeye götürerek anons ettiren minik işçi, tutanak karşılığı cüzdanı teslim etti. 3 hafta boyunca belediye hoparlörlerinden anons edilen paranın sahibi çıkmayınca belediye bu parayı bir hayır kurumuna bağışladı. Parayı bularak belediyeye getiren minik temizlik işçisi Coşkun Canbaz ise Belediye Başkanı Murat Erdoğan tarafından teşekkür belgesi ile

ödüllendirildi. Cüzdanı bulduğunda içerisindeki parayı bir an bile tereddüt etmeden belediyeye teslim eden işçi, "Benim yerimde başkası olsa belki parayı cebine atabilirdi. Ama önemli olan kul hakkı, ben onun için hemen parayı götürüp teslim ettim. Yine olsa yine aynı şekilde davranırım" dedi.

Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan ise, "Böyle dürüst mesai arkadaşlarımızın olması bizleri gururlandırıyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?