19
Mayıs
2024
Pazar
ÇINARCIK - YALOVA

Veli Göçer'in mimarı Közeban'ın yargılanmasına Konya'da devam edildi

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müdahil Salim Çakır, sanık avukatı Semra Coşkun Tuna katılırken, İsmet Kösabalan, avukatı aracılığıyla hastalığını beyan ederek duruşmaya katılmadı. Duruşmada sanık Avukatı Semra Coşkun Tuna, müvekkilinin cezaevindeki revirde yattığını belirterek, "Sağlık durumu çok kötü. Bu nedenle sağlık raporu aldırdık. Cezaevinde bir süre daha kalırsa, sağlık durumu daha da kötüleşir. Bu nedende müvekkilimin uygun şartlar içerisinde tahliye edilmesini istiyorum. Kaldığı adres belirli olduğundan ve sağlık durumundan dolayı kaçma ihtimali yoktur" dedi.


Bunun üzerine müdahil Salim Çakır, İsmet Kösebalan’ın 4.5 yıl arandıktan sonra yakalandığını kaydederek, "Bu nedenle tekrar tahliye edilmemeli. Bir de emekli binbaşı olduğu öne çıkartılıyor. Ben de dekan yardımcısıydım. Mahkeme heyetinin geçmişte yaptığı işe bakarak karar vermeyeceğini biliyorum" şeklinde konuştu.


Mahkeme heyeti, Yalova’nın Çınarcık İlçesi Kaymakamlığı’na yazı yazılarak, daha önce istenen belgelerin tekrar istenmesine ve tutuklu sanık İsmet Kösebalan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme çıkışında İsmet Kösabalan’ın avukatı Semra Coşkun Tuna, müvekkilinin sağlık durumunun çok ciddi olduğunu tekrarlayarak, "1999 Marmara depreminin sadece 3 kişiye mal edilmesi yanlış. Deprem her yerde oldu. Benim müvekkilim 2 ayı aşkın süredir tutuklu bulunuyor. En az 2 ay daha tutuklu kalacak. Durumu ortada zaten" diye konuştu.

iha-konya
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 15:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?