29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇINARCIK - YALOVA

Yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

Çınarcık ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda, kursiyerler tarafından yapılan eserler, gerçekleştirilen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Çınarcık İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, yıl boyunca düzenlenen kurslarda oluşturulan eserlerin yer aldığı sergi düzenledi. Seramik, ahşap boyama, el sanatları, porselen boyama, mefruşat, cam süsleme, vitray, çocuk giyim ve makine nakış dallarındaki kurslarda oluşturulan eserlerin yer aldığı serginin açılışını ise Kaymakam Şükrü Kara yaptı. Daha sonra sergiyi gezerek Çınarcık Halk Eğitim Müdürü Vefa Sarıkaya'dan bilgi alan Kara, müdürlüğün özellikle bayanların gelişimine yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Eğitim ağının açılan mahalle odalarıyla daha da yaygınlaştırıldığını dile getiren Sarıkaya, "Bu yıl toplam bin kursiyer, kursları tamamlayarak belge aldı. Bu oldukça ciddi bir rakam. Yine eğitimin yaygınlaştırılması için mahalle eğitim odalarını açtık. Çınarcık merkezde 9, Esenköy, Kocadere ve Teşvikiye beldelerinde 2 ve Atakent Mahallesi'nde 1 olmak kaydıyla toplam 16 mahalle eğitim odası faaliyete geçirildi" dedi. 

Açılışta İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Öner, İlçe Emniyet Amiri Ertan Özyiğit, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kursiyer hazır bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 12:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?