19
Mayıs
2024
Pazar
ÇINARCIK - YALOVA

Yol kenarındaki evler tehlikede

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Çalıca-Gülkent yolunda meydana gelen toprak kayması, hem yolu hem de yol kenarında bulunan evleri tehdit etmeye başladı.

Yalova'nın Soğucak Köyü'nde meydana gelen ve yolun 800 metre aşağıya kaymasıyla sonuçlanan heyelanın bir benzerinin sinyalleri de Çınarcık'tan geliyor. Çalıca Köyü ile Gülkent Konutları arasındaki yolda her geçen gün daha da belirgenleşmeye başlayan toprak kayması, çevresini de tehdit etmeye başladı. Yolun kenarında kaymaya bağlı olarak derin yarıklar meydana geldi. Yol kenarında bulunan konutlarda oturan vatandaşlar, toprak kaymasının evlerine zarar vermesinden korktuklarını dile getirerek, "Evlerimizde korkudan uyuyamıyoruz. Yoldaki yarık her geçen gün daha da büyüyor. Yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan Çalıca Köyü Muhtarı Zülküf Kaya ise, "Toprak kayması her geçen gün daha da belirginleşiyor. Yaptığımız incelemelerde toprak kaymasının sebebinin yolun alt tarafından geçen dere olduğunu tespit ettik. Bu konuda yetkililere gerekli bilgiyi vereceğiz. Yol kenarındaki evlerin ve yolda meydana gelebilecek bir kaymaya bağlı olarak araçların içerisindeki insanların zarar görmesinden korkuyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 13:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?