1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERKEZ - YALOVA

Muharrem İnce


Muharrem İNCE   (1964 -  ) 

Milletvekili.Yalova’nın Merkez Elmalık Köyü’nde doğdu. Sırasıyla Elmalık Köyü İlkokulu, Yalova Ortaokulu, Yalova Endüstri Meslek Lisesi ve son olarak da Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 

Çeşitli liselerde fizik öğretmenliği yaptıktan sonra Devlet memuriyetinden istifa etti. Halen Yalova ve Karamürsel’de şubeleri bulunan özel bir dershanenin kurucu temsilcisi ve yöneticisi olarak çalışmaktadır. 

1996 yılında Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı yaptı. Bir dönem Yalovaspor Yönetim Kurulunda Basın Sözcüsü olarak bulundu. 12 yıldır yerel gazetelerde yüzlerce makale ve şiiri yayınlandı. 

Bir hobi olarak "Mübadele İnsanları" üzerine araştırma yapmaktadır. Bu amaçla defalarca Yunanistan’a gitti. Türklerle Yunanlılar arasında yaşanmış aşkları içeren bir kitap hazırlığı sürmektedir. 

CHP’nin tüm birimlerinde görev aldı. İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, İlçe Eğitim Sekreterliği, İl Başkan yardımcılığı, Kurultay Delegeliği ve 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce İl Başkanlığına getirildi. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde Milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 
Şu anda 22. Dönem Parlamentosunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen Yalova Milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar