23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Termal Kaplıcaları Ruslar'ı bekliyor

Yalova'nın Termal İlçesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca Tesisleri, Arap turistlerden sonra şimdi Rus ve Baltık ülkelerinden gelecek turistleri bekliyor.

Yabancı tur acenteleriyle görüşen tesis yöneticileri, cazip fiyatlarla yabancı turistleri Termal'e çekmeyi hedefliyor. Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü Abdülbaki Keleş, "Dünyada termal kaynaklara dayalı sağlık turizmi denildiğinde ilk akla gelen ülke Türkiye. Türkiye'de ise bu anlamdaki en komplike tesis Termal Kaplıcaları. Biz bu avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz. Bölgemiz bugüne kadar genellikle Arap ülkelerinden gelen turistlere hizmet verdi. Ancak biz bu yelpazeyi genişletmek istiyoruz. Son 2 yıldır Termal'e çeşitli turlarla Rus ve Baltık ülkelerinden turistler geliyor. Bu sayıyı artırmayı kararlaştırdık. İlk olarak bu ülkelerden turist getiren acentelerle görüşmeler yaparak cazip fiyatlar verdik. 2005 yılında 3 bin Rus ve diğer ülkelerin vatandaşları tesislerimizden günü birlik ya da belirli periyotlarda yararlandı. 2006 yılı için bu hedefi 10 bin olarak belirledik" dedi.

Kaplıcalardan halen bütün yıl faydalanılamadığına dikkat çeken Keleş, "Tesisler 3-4 ay yoğun çalışıyor. Ancak biz bunu 12 aya yaymak istiyoruz. Bilhassa yatak kapasitesinin arttırılması çok önemli. Büyük Otel tamamlandı. Bu bize ciddi manada bir konaklama imkanı sağlayacak. Ancak hizmet kalitesi anlamında bizi kaygılandıran tek şey, Gökçedere Mahallesi'nde turistik tesislerin bulunması. Burada verilen hizmetin de bizim seviyemize yükselmesi çok önemli. Zira oradaki en ufak olumsuzluk bütün tesislere yansıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?